Veiligheid

Wij verplichten onze lopers om tijdens trainingen op de openbare weg in de avonduren bij (invallende) duisternis, een reflecterend hesje en een (led)bandje met duidelijk zichtbare verlichting te dragen. Dat is absoluut nodig voor de veiligheid. Het is te allen tijden belangrijk dat je goed gezien wordt in het donker.

Lopen op de openbare weg betekent dat je zelf goed moet letten op het verkeer en dat je de verkeersregels in acht neemt. Als je in een groep loopt, blijf je links van de weg lopen, zodat je het tegemoet komend verkeer ziet aankomen. Op het fietspad loop je altijd rechts. Bij naderend verkeer waarschuw je elkaar voor mogelijk gevaarlijke situaties. Volg altijd de aanwijzingen van de trainer op.

Tijdens trainingen bij een temperatuur van boven de 25 graden Celsius, is het verplicht om zelf voldoende drinken bij je te hebben. De trainers zijn ten alle tijden bevoegd om, in geval van extreme of (zeer) slechte weersomstandigheden een training af te gelasten, dan wel een training aan te passen als gevolg van veranderende weersomstandigheden, of begaanbaarheid van de trainingsomgeving.

Hardlopen is een grote inspanning. Je voelt meestal zelf wat je lichaam aankan. Wij adviseren wel om elke twee jaar een sportkeuring te laten doen. Voor meer informatie hierover klik je op de volgende link :  Sportkeuring SMA.

De Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden biedt haar leden jaarlijks de mogelijkheid om aan een (herhalings) cursus reanimatie deel te nemen, doorgaans gecombineerd met het onderdeel blessurepreventie. De duur van deze cursus is ca. 2,5 uur en vindt plaats in de avonduren. Uiteraard hoop je het geleerde in de praktijk niet toe te hoeven passen, maar in geval van nood is het wel fijn als je iemand kan helpen of zelf wordt geholpen.

Voor de veiligheid heeft de trainer altijd een mobiele telefoon bij zich, zodat hij, indien nodig, medische hulp kan inroepen. Als je alleen gaat rennen, neem dan altijd zelf je mobieltje mee.