Sportkeuring SMA

Bestuur en trainers adviseren de leden van de Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden om elke 2 of 3 jaar een sportmedische keuring te laten doen, wij hebben in het kader van “Clubzorg” een overeenkomst met SMA-VITAAL (onderdeel van VIECURI, gevestigd in VENRAY).

Vermeld s.v.p. bij aanmelding dat je lid bent van de Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden, omdat wij als vereniging per verrichte keuring een vergoeding ontvangen. De kosten worden groten deels vergoed door de zorgverzekeraar.

Adres: SMA-VITAAL, Merseloseweg 130, 5801 CE VENRAY, 0478-522777

 

Beginnen met sporten / bewegen ? Al aan een sportmedisch onderzoek gedacht?

Wilt u meer gaan sporten of wilt u met sporten beginnen? Dan kan het verstandig zijn om een sportmedisch onderzoek te laten doen. Neem daarvoor contact op met de (sport)arts van uw regionale Sportmedische Instelling (SMI). Aan de hand van de resultaten van het onderzoek krijgt u persoonlijk advies op het gebied van bewegen en sporten.

Een sportmedisch onderzoek is een beoordeling van de individuele gezondheid en de geschiktheid om te bewegen/sporten. Een sportarts doet hiervoor bij u een sportmedisch onderzoek. De onderzoeksmogelijkheden zijn aangepast aan sportintensiteit en leeftijd en kunnen onder andere bestaan uit een hartfilmpje, longfunctietesten, een uitgebreid onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat en een inspanningstest. Deze geavanceerde test analyseert de gezondheidsrisico’s en geeft aanwijzingen over het verbeteren van de conditie.

Er zijn verschillende soorten sportmedische onderzoeken. Lees er alles over op de website van sportzorg.nl