Lopersgroep ALV

De Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden is een hardloop- en wandelvereniging voor iedereen! De vereniging is opgericht in 1987, telt ongeveer 130 leden (februari 2021) en bestaat uit mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het jongste lid is 29 jaar oud en ons oudste lid is 81 jaar jong. Gezelligheid en prestaties gaan bij ons hand in hand. Men kan lid worden van onze prachtige club vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Veel van onze hardlopende leden nemen regelmatig deel aan wedstrijden in de regio, maar ook elders in de provincie, of daarbuiten. Ook buitenlandse avonturen worden hierbij niet geschuwd.

De interesse is heel breed en varieert van deelname aan korte afstand (weg)wedstrijden, crosslopen, trailruns, halve en hele marathons, (deel)triatlons tot zelfs ultralopen van 80-100km.

Naast onze hardlopende leden hebben wij momenteel ruim 40 wandelende leden. Velen van hen nemen, naast de reguliere wandelingen van de Lopersgroep, deel aan wandelevenementen (bijv. Nijmeegse Vierdaagse), of waar wandeltochten een onderdeel zijn van een groter evenement (bijv. Venloop).
Zowel voor de hardloop(gerelateerde)wedstrijden als ook voor de langere wandeltochten, bieden wij in de periode voorafgaand, de mogelijkheid om hier specifiek voor te trainen. Dit gebeurt onder leiding van gediplomeerde hardlooptrainers en (zeer) ervaren wandelaars.

Natuurlijk is het meedoen het belangrijkste (en niet het winnen), maar bovenal gaat het om het plezier hebben in het hardlopen en wandelen. Voor velen is het in stand houden van de goede gezondheid het belangrijkste motief, om er voor te kiezen hun hobby bij de Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden uit te oefenen. Het is mooi meegenomen, dat er daarnaast mooie sociale contacten worden gelegd en het ook nog ontzettend gezellig is om in een groep bezig te zijn!

Aanmelden? Klik op de knop rechts om je aan te melden.