Wandelen met de Lopersgroep

De Lopersgroep ALV heeft niet alleen ‘hardlopen’ op haar programma, maar ook ‘wandelen’. Wandelen is immers ook lopen. En…een goed alternatief als rennen vanwege blessure of leeftijd (tijdelijk?) niet meer kan.

De wandelsport is net als hardlopen een onderdeel van de loopsport en past daarom goed in de filosofie van onze Lopersgroep. Net als hardlopen is de wandelsport de laatste tijd steeds populairder geworden. Dat bewijst de toenemende belangstelling voor de wandelingen van de Venloop. Iedereen weet dat ‘meer bewegen’ goed is voor de gezondheid.

De Lopersgroep ALV kent twee wandelgroepen. Het is mogelijk om aan beide groepen deel te nemen.

a. Een groep op de vrijdagochtend van 9:30-11:30 uur. Deze groep wandelt 1x per maand op de tweede vrijdag van de maand. Het is een natuurwandeling op een mooie locatie in de omgeving (Noord- en Midden Limburg en het Duitse grensgebied). De afstand is 8 à 9 km. Zie de wandelkalender van de website. Na afloop van de wandeling koffie + . Over bijzonderheden van de wandeling wordt een week van tevoren een Nieuwsflits toegestuurd.

Coördinator van de vrijdagwandeling is: Ad Burgmans,

b. Een groep op de zondagmorgen van 9:30-11:30 uur. Twee zondagochtenden per maand gaat een groep wandelaars samen op pad. Het vertrekpunt is telkens anders, maar wel in Velden en omgeving, bijvoorbeeld Boekend, Grubbenvorst, Venlo. De afstand is 8 à 9 km. Duur van de wandeling is ongeveer 1,5 uur. Zie de wandelkalender van de website. Na afloop is er gelegenheid om samen iets te drinken, meestal is dat een horecagelegenheid bij of in de buurt van het startpunt.

De coördinatoren van de zondagmorgen wandelingen zijn: Anja Heijligers, Antoinette van den Hombergh, en Toos Peters.

Honden zijn niet toegestaan!

Is dit iets voor jou of twijfel je en wil je vrijblijvend een keer proberen?
Stuur voor de vrijdagochtend groep een e-mail naar vrijdagwandelen@lopersgroep-alv.nl
en voor de zondagmorgen groep naar zondagwandelen@lopersgroep-alv.nl.

Aanmelden? Klik op de knop rechts om je aan te melden.