Veiligheid

Wij verplichten onze lopers om tijdens trainingen op de openbare weg in de avonduren een reflecterend hesje en een bandje met duidelijk zichtbare verlichting te dragen. Dat is nodig voor de veiligheid. Het is te allen tijde nodig dat je goed gezien wordt in het donker.

Lopen op de openbare weg betekent dat je zelf goed moet letten op het verkeer en dat je de verkeersregels in acht neemt. Als je in een groep loopt, blijf je links van de weg lopen, zodat je het tegemoet komend verkeer ziet aankomen. Op het fietspad loop je altijd rechts. Bij naderend verkeer waarschuw je elkaar voor gevaarlijke situaties. Volg altijd de aanwijzingen van de trainer op.

Hardlopen is een grote inspanning. Je voelt meestal zelf wat je lichaam aankan. Wij adviseren wel om elke twee jaar een sportkeuring te laten doen. Voor meer informatie hierover klik je op de button Sportkeuring SMA. Voor de veiligheid heeft de trainer altijd een mobiele telefoon bij zich, zodat hij, als dat nodig is, medische hulp kan inroepen.
Als je alleen gaat rennen, neem dan zelf je mobieltje mee.